"fest", örebro, julbord osv..

Hej hej!
Återigen länge sen jag skrev. Så nu blir det till att berätta om hela helgen igen ;D
Fast först ska jag bara visa mitt hår, nänmligen lagt i lite mer blonda slingor igen (Y)



I Fredags var det "fest" med skolan ;D
Vi har ju haft dialogdagar 3 dagar i skolan, för att helt enkelt lära oss att respektera alla människor och få träffa homosexuella, transexuella, invandrare osv.. Var väldigt bra dagar tyckte jag :) Och som avslutning var det då fest på kvällen.
Efter skolan i fredags väntade jag och Sofia på att en vän skulle komma och köpa lite go dricka till oss ;D Efter det åkte vi hem till frillesås, åt och tog oss ett glas, gjorde i ordning oss och tog oss ett eller två eller kanske tre glas. Sen ett glas till.. och sen fyllde vi på en flaska till bussfärden. När vi kom fram till Kunsgabacka insåg vi att vi var dem ända från våran klass där. Men vad gör det. Går alltid att hitta nya vänner ;) . Så på bussen pratade vi med några trevliga människor från skolan.
Sen var vi framme på Berg 211. Drickan var slut men inte vi. Vi dansade och hade kul. Sen åt vi, och efter det var Loke? där och sjöng och spelade gitarr. Efter det kom Tramsgänget. Ni vet dem som sjunger "alla som inte dansar är våldtäktsmän" Och sen var det lite magdans, och efter det trams igen. Sen åkte vi därifrån. Jag tog bussen hem från Gbg och Johan hämtade mig när jag var framme på natten. Det var allt en rolig kväll :)


Innan vi åkte :)


Hej jag är inte riktigt beredd? Men var tvungen att få med hela outfitten ;)


Sofia, jag och Lisette :)

I lördags åkte jag och Johan till Örebro på morgonen. Han skulle köra dit lite bildelar. Sen åkte vi hem igen, och när vi kom tillbaka var det julbord :D mm så gott.
Och efter julbordet åkte vi hem. Johan gjorde iordning sig inför kvällen och jag fick platta hans hår. Sen skulle han ut på krogen för att fira Bäsh som fyllde 21 år :)
Jag åkte hem till Toni och Sanna. Även Jarno, Karin, Mikko och Alexandra var där. Drack lite vin och satt och tjöta. När vi åkte hem var jag väldigt trött, sov hela vägen i bilen, och när jag kom hem till Johan tvättade jag bara av mig mitt smink och borstade tänderna och sen somnade jag som en stock. Johan kom hem vid 3 och var ganska så full. Somnade som en stock han också. Och morgonen efter var han väldigt bakfull. Så igår gjorde vi inte mycket. Slappade hela dagen. Jag var iväg och solade med Alexandra en sväng bara. Men det skulle jag inte ha gjort. Hade lite ont i halsen innan, och efteråt mådde jag ju skit. Så nu är jag inte i skolan eftersom jag mår rätt så dåligt =/

Tänkte jag skulle plugga lite snart och se när jag ska åka till frillesås. För imorn har jag prov och måste till skolan =/ och ikväll måste jag plugga och har inga böcker med mig hem.


Ha det bra

Blodprov :S

Hej hej!
Idag har jag varit hemma hela dagen. Fortfarande inte helt frisk + att jag varit på vårdcentralen och tagit allergiprovet. Hade ställt klockan på 07:30 idag men kom inte upp förens 07:50 ungefär. Sen var det bara att gå upp, ta på sig kläder, äta frukost och kolla på the voice en stund och sen gå till vårdcentralen. Som ni kanske redan vet så är jag en stor fegis av sprutor och liknande. Så jag brukar alltid vara mesig och habedövningsplåster i ungefär en timme innan jag ska ta blodprov i armen och så :P . Men idag hade jag gett mig fan på att klara det utan och inte vara nervös. Så när jag gick till vårdcetralen i morses hade jag med mig en bok som jag kunde läsa medans jag väntade på att ta blodprov, bara för att tänka på något annat. Och det funkade faktikst riktigt bra, jag hann inte bli så nervös innan hon stack mig. Och när man bara slappnade av så gjorde det faktiskt inte ont alls, stack bara till lite, men värre har man ju varit med om. Så jag kände mig riktigt modig idag :P haha. Förutom modig som en 5 årig liten flicka som ska ta blodprov för första gången ungefär. Ne men har man fobi som har man, och det är faktiskt väldigt svårt att komma över det. Men nu kanske det går bättre nästa gång också? :) Hoppas.

Efter vårdcentralen gick jag hem till Johan, orkade inte gå ända hem. Jag tog fram min bok som jag borde läsa ut så fort som möjligt eftersom jag ska lämna in en bokuppgift i skolan. Men som jag brukar så somnade jag efter att jag bara läst några sidor. Sov nog till 11, men var fortfarande lika trött när jag vaknade och hade kunnat somna om igen hur lätt som helst. Men var tvungen att läsa vidare och räkna matte. Så idag har jag nog läst i alla fall en 130 sidor i boken och det är nog rekord för att vara mig. Läsa är ju inte direkt det roligaste jag vet, men måste man så måste man och som tur är läser jag ju en bra bok. Twilight (Y) ;).
Förstod inte några tal i matten som Alexandra snart ska hjälpa mig med. Men sitter här och skjuter fram det hela tiden, för det är ju så otroligt tråkigt.

Sen kommer älskling hem, han har jouren så hoppas det är lugnt med jobb ikväll så vi kan mysa innan jag åker imorn och kommer hem på fredag eller lördag. Beror på om jag ska iväg på en grej med skolan på fredag kväll. Får kolla imorn hur många som ska dit. Hade vart kul att umgås lite med tjejerna <3 :)

Nu ska jag fortsätta att vara trött och ha tråkigt ett tag till så hörs vi förhoppningsvis snart igen ;) Bye bye

Modellering

Hello!
Nu har jag varit jättedålig på ett tag att skriva inlägg, och speciellt om smink :S Ska försöka skärpa mig så fort mitt internet funkar i kungsbacka igen. Får inte ordning på det och nu under helgen har det varit fullt upp med annat.

Men idag tänkte jag att jag skulle berätta vad Modillering är för de som inte vet det :) Ska även gå in på vad shading, highlighting och dustning är.

Ja när man modillerar så betyder det att man ändra från basen, alltså ända från att man tar foundation lägger den så som man vill framhäva ansiktet. Jag skriver ner några punkter om varför just modellering är bra och när det är bra att använda.

- Vi tar fram ansiktsdrag.
- Vi fördjupar och framhäver
- Ändrar ansiktsform
Och detta är bra vid
- Fotografering
- Scensmink
- Dragmakeup
- Eller helt enkelt bara när du känner för att framhäva eller ta bort olika saker i ditt ansikte.

Vi säger att jag ska jobba på ett hjärtformat ansikte. Tar det som exempel eftersom jag sminkade Matilda häromdagen och har lite bilder på det. Dock bara tagna med mobilkameran vilket inte ger så bra bilder, hur som helst..
Man börjar ALLTID med att tänka, vad är det jag vill framhäva och vad är det jag vill ta bort?

- Ett hjärtformat ansikte liknar ett ovalt ansikte men hakan smalnar av till en tydlig spets.
- Ansiktet är bredast vid kindbenen och eller pannan, och smalast vid käkbenen.

Då är det rätt självklart att det är pannan vi vill förminska. Kindbenen kanske vi vill framhäva? För hur snyggt är det inte med framhävda kindben? Och hakan kanske vi vill förminska lite också.

Glöm inte att man alltid oavsätt ansiktsform kan komma på andra saker att förminska eller framhäva. Man kan
t ex ha ett hjärtformat ansikte och en stor näsa, då kanske vi vill förminska den lite.

I Matildas fall har vi tillsammans kommit fram till hur vi ska få hennes ansikte att träda fram på bästa sätt. Hon ville förutom att förminska pannan, framhäva kinben, förminska näsan och hakan även framhäva käkbenen mer.

Vi börjar från basen.
- Använd en foundation i din vanliga hudton och en som är två, tre toner ljusare.
Vi börjar med att lägga den ljusa foundationen i alla partier som du framhäva.
I detta fall över kindbenet, en bit under kindbenet och på näsryggen (var försiktig med att du inte lägger för brett på näsan då detta istället kan ge motsatt effekt och istället förstora näsan).

Sedan fortsätter vi med den foundation som är i din egen hudton.
- Lägg den i resten av ansiktet. Var försiktig så du inte lägger ett lager på den tidigare lagda ljusa foundation, då detta inte ger ett bra resultat.

* När vi lagt foundation gör vi som vi alltid gör och pudrar för att binda fettet och få bort det glansiga.
Men istället för ett puder använder vi precis som med foundationen två stycken. Ett ljust och ett mörkt. Men kom ihåg att aldrig ha ett puder som är mörkare än din foundation då detta får det att se fläckigt ut.

Efter det ska vi lägga highlight, dusting och shading.

Highlight - Lägg det på alla områden som du vill framhäva, alltså där du tidigare lagt den ljusa foundationen. Inte svårt alls.
Färg: En Highlight lägger du med en vit färg, eller bara någon annan ljusfärg. Är du mörkhyan kan du även lägga lite gult istället. Ska du på fest är det alltid snyggt med en skimmerhighlight.
Teknik: Detta är väldigt lätt. Tänk dig att du lägger som en vanlig rouge fast högre upp över kindbenet och under ögat, eller vart du nu vill ha highlighten.

Shading - Lägg det i alla befintliga skuggor, alltså i alla skuggor som vi har naturligt. T ex. Under kindbenet, på sidan av näsan, Under käkbenet osv.. Detta för att markera och få fram t ex kindbenen bättre.
Färg: En shadingfärg är gråbrun. Även här kan du välja en lite mer skimrande färg. Du gör som du vill, exprimentera och se vad du tycker är snyggast.
Teknik: När jag lägger en shading brukar jag först känna vart kinbenet sitter. Börja sedan bakifrån och tryck penseln under kindbenet och börja sedan jobba färgen framåt och uppåt lite grann. Sluta vid den knölen du känner längst fram på kindbenet. Akta så du inte kommer för långt ner då detta kan bli en för manlig shading och får dig att se väldigt manlig ut. Är du kille så lägger du alltså shadingen lite längre ner.

Dusting - Lägg det i alla neutrala partier. Överallt där det inte finns en egen skugga, alltså på "platta ställen" som, haka, panna, tinningar osv.. Detta för att förminska de partier i ansiktet du vill.
Färg: En rödbrun färg, går bra med solpuder.
Teknik: Samma här, använd en pensel som du tycker är lagon stor för de partier du vill förminska och jobba med en lätt hand. Var försiktig så du inte tar för mycket då detta lätt kan se fläckigt ut.

När du är klar med detta lägger du på rouge som vanligt. Börja bakifrån och jobba framåt och uppåt ända fram på kindäpplet :)
Och sen även övrigt smink vad man nu vill ha. Jag har fyllt i ögonbryn, och lagt lite mascara och läppglans.


Fina Matilda färdigsminkad ;D


Från sidan.
Fråga gärna om det är något ni undrar över :)
T ex. hur just du ska göra om du har en viss ansiktsform.

Ha det så bra och hoppas att ni lärde er något.

Helgen

Hej !
Inte skrivit i helgen heller, har börjar bli dålig på det här. Sitter i skolan nu och får slänga in ett snabbt inlägg.

I Fredags var det idol, rätt åkte ut men blev väldigt nervös när Erik hängde löst :O Det var inte väntat. Vad gjorde jag mer i fredags? hm ingenting tror jag, tog det bara lugnt

I Lördags firade vi farmors 80-års dag. Träffade släktingar som man inte träffar varje dag, och farmor var jättenöjd så det var kul :) På kvällen åkte jag och Johan hem till Jarno och Karin, Mikko och Alexandra var även där. Men vi kunde inte vara kvar så länge eftersom jag blev allergisk mot hundarna och fick svårt att andas så vi förflyttade oss till Johan. Satt och tjöta och sen gick de andra över till Nicklas. Jag och Johan skulle ju på bio dagen efter så vi tog det lugnt med drickandet :)

På söndag då var det bio, nya Twilight :) Jag måste säga att jag faktiskt blev lite besviken, jag hade förväntat mig lite mer. Men svårt att göra en film som är lika bra som ettan kanske. Helt kass var den ju inte, jag tyckte den var bra men kunde varit lite bättre ;D . Tyckte om början och slutet väldigt mkt iaf ;D hehe. Johan tyckte inte om den.

Och nu är det måndag. Går inga tåg den här veckan så jag fick åka ersättningsbuss. Sov nästan hela vägen och vaknade av att alla var påväg av bussen. Fick lite panik där :P haha.
Åker hem efter skolan idag eftersom jag ska ta allergiprover imorn och antagligen vaccineras :) Nervös eftersom jag HATAR sprutor. Får se om jag svimmar imorn :P haha

Nu ska jag gå på lektion. Hej

rädd igår :S

Äntligen fredag :D
Ska snart börja min andra lektion, efter den är det "bara" 3 till och sen åker jag hem.

Igår var jag själv hemma hela kvällen och natten, inte alls kul. Satt mest inne på mitt rum och tamburerade lite på peruken och läste lite körkortsteori. Pratade även väldigt mycket i telefon med Johan och mamma :)
När jag inte pratade i telefon och satt satt där för mig själv hörde jag en massa ljud, lät som någon knackade på dörreb men jag var inte säker för det lät inte så högt. Så jag satt där lite rädd men brydde mig inte så mkt mer om det sen. Rätt som det är så knackar det på igen och den här gången är jag säker på att det verkligen knackar på. det första jag tänker är att ringa grannen Andreas :) Han är ju ändå närmast och kan komma dit och kolla vem det är. Men det roliga var att det var han som knackade på, han skulle bara se om allt var bra, och det var det väl egentligen förutom att jag var väääldigt rädd. Det var bättre när jag pratade i telefon med någon men direkt när jag la på blev jag rädd igen. Så höll mig mest inne på rummet igår. Undrar bara om det knackade på innan grannen kom eller om det bara var blåsten ute som gjorde att det lät så? =/

Somnade ganska sent eftersom jag låg där och inbillade mig saker och tänkte på vad jag skulle göra ifall något hände. Så när klockan ringde 05:45 idag var jag ganska trött :S Snosade till 5 i ungefär och sen gick jag upp och gjorde iordning mig, åt och gick till bussen. Ringde Johan när jag var påväg till bussen för det känns tryggare att gå då :)

Nu får jag läsa bok i svenskan.. Ha en bra fredag och helg :) <3

själv idag..

Hej hej :)

Sitter i skolan, har rast nu i 15 minuter. Har precis haft en photoshop lektion och ska ha en till. Efter det är det idrott och arbetsmiljö och säkerhet. Men först 2 ½ timma håltimma, fast ska nog gå på extramatte lektion.
Imorn är det äntligen fredag igen :D

Imorses kände sig Sofia dålig, ont i halsen och öronen =( Så hon fick stanna hemma. Vilket betydde att jag fick gå själv till bussen. Det var väldigt mörkt och jag har blivit lite rädd för att gå själv nu med tanke på allt som hänt. Men på något sätt känns det ändå lite tryggare att gå på morgonen än kvällen. Men egentligen vet man ju inte när det finns idioter ute. Eftersom jag och Sofia går till bussen exakt samma tid varje morgon så är det ju inte så svårt att följa efter oss. Som tur är brukar vi ju gå två och då känns det mycket tryggare. Får se hur det blir efter skolan om jag behöver gå själv =/ Hoppas inte det! I så fall får jag prata med någon i telefon på vägen.

När jag kommer hem ska jag och Sofia baka negerbollar som vi ska sälja för att samla ihop pengar till vårat företag. Behöver ju en hel del pengar för att få företaget att gå runt. Vi började på negerbollarna igår men hittade något konstigt recept där man skulle låta smeten stå 1 timme i kylskåpet innan man kunde rulla dem till bollar. Men efter 1 timme hade inte smeten blivit tillräckligt hård för att kunna göra något. Gott smakade det iaf, var ju tvungen att prova :D Så vi tänkte att vi låter det stå över natten och fortsätter idag. Hoppas hon mår bättre ikväll.
Sen är det ju även mammas pojkar på tv, får jag inte missa ;)

Nu får jag fortsätta med uppgiften vi har. Vi ska forma och plocka bryn i ps. Sen ska vi göra om en bild på oss själva. Min bild är FÖRJÄVÄLIG. Min lärare tog den förra veckan på morgonen. Usch ser verkligen halvt död ut.

ha en bra dag så hörs vi på fredag ! ( oj inte meningen att rimma) ;)

ingen dator än heller

Hej på er!

Mitt bredband fungerade såklart inte!! :S Får fixa det i helgen. Ska hem ikväll men har inte med mig modemet nu =/ Så blir inte så många inlägg i veckan.

Sitter i skolan nu, har matte om 10 minuter, mindre kul! Sen har jag två lektioner bild och efter det ska jag hem :D Sova bredvid älskling inatt, det bästa som finns <3

Jag tror ingen förstår hur mycket jag älskar Johan. det finns så många som frågar om jag aldrig tröttnar på att vara med honom, om vi inte bråkar hela tiden för att vi umgås så mkt.. Men nej det är inte så. Jag har inte tröttnat en sekund hittils och jag vet att jag inte kommer göra det i fortsättningen heller!!
Sen så träffas ju inte jag och Johan så jättemkt ändå eftersom jag går i skolan i Kungsbacka. Okej att jag åker hem eller att han kommer hit typ 1 gång i veckan, men sen är det ju bara helgerna. Men jag skulle kunna träffa honom varenda dag utan att tröttna. Jag har verkligen världens bästa pojkvän. Han är bäst för mig :) <3

okej nu är det bara 5 minuter kvar till matten, så får gå.
ha det så bra.

skit måndag

Hej!
Har blivit dåligt med inlägg igen i helgen. Fixade iaf mitt bredband så får hoppas att det funkar, ska prova när jag kommer hem från skolan.

Börjar matten om 3 minuter så får dra mig :) Ha d

Scary!!

Nu ska jag berätta något väldigt läskigt!!

För några veckor sen knackade det på dörren hemma hos mig och Sofia i frillesås. Men då var bara Sofia hemma så hon öppnade dörren. utanför står en utländsk, ca 1.70 cm lång, engelsktalande man, med pärm i handen. han frågar om Sofias föräldrar är hemma och hon svarar att dem kommer på torsdag. (som hon nu i efterhand tänkte att hon aldrig skulle ha sagt)
Men sen var det inget mer med det, mannen gick därifrån utan att säga ngt mer.

För några dagar sen när jag går av bussen går samtidigt en man i 20-års åldern av och börjar gå efter mig. Jag reagerar till en början inte på det utan tror bara att han ska gå samma väg som mig. Efter ett tag börjar det kännas obehagligt när han kommer så nära mig och jag börjar därför gå fortare. Så fort jag bara kan. Men killen gör samma sak och ökar farten. Sen får jag en så dum idé att ta genvägen, som vi ifs alltid tar, men fan vad dumt. Även fast den vägen inte är lång så är den ju mörkare än den vägen som går bredvid bilvägen. Hur som helst så tänker jag att om jag går in här och han fortsätter gå efter mig så blir jag JÄVLIGT rädd, och då ringer jag Johan. Jag vet inte hur han skulle kunna hjälpa mig men han var den första jag tänkte på. Och så blev det, killen fortsätte att gå efter mig in på genvägen och jag tar tar upp min mobil och ringer Johan direkt. Blickar aldrig bakåt, det vågade jag inte! Jag bara hörde honom och kände att han gick väldigt nära. Så fort jag ringt Johan så vågar jag kolla bakåt och killen är borta. Jag fortsätter att gå så fort jag bara kan hem och kollar inte bak en ända gång.

En dag senare den här killen följt efter mig knackar det på dörren hemma hos oss, Sofia är ensam hemma igen och går och öppnar. Den här gången är det ingen där.

Tänk om allting hänger ihop på något sätt. Eller iaf om den här killen som följde efter mig kollade på mig hela vägen och såg vilket hus jag gick till? För jag kollade ju aldrig bak igen efter att han försvunnit.

har ni hört om babyface mannen? Han stämmer helt in på Sofias beskrivning, läskigt va? Och jag kollade aldrig noggrant på killen som gick bakom mig, det vågade jag inte.

Nu har jag lektion. Men var rädda om er, gå aldrig själva och öppna aldrig dörren för främmande folk :)

Fredag

Hello!

Nu är det fredag igen, och hur skönt är inte det? :)
Sitter och mumsar i mig massa godis nu, mår nästan illa och snart är det lunch. Får nog försöka äta lite mat så jag inte mår ännu mer illa sen, även fast jag egentligen är ganska mätt nu.

Längtar så tills ikv, för jag vet vad jag ska tvinga Johan att göra. MASSERA MIG!! jag har så ont i hela kroppen efter idrotten igår. Vi delade in oss i 4 lag, 4 i varje förutom i vårat lag där det var 3. Sen delade vi in gympasalen i 2 delar, en stor och en liten plan. och efter uppvärminen då vi sprang runt och hoppade hopprep så spelade vi hela tiden i en timme, bytte plan och lag. Och det bästa av allt var ju att mitt, Josefines och Johannas lag vann alla matcherna ;D . Fan inte konstigt att otränade jag har så ont överallt. Får snart börja träna något känner jag!! Frågan är bara vad. Någon som har något bra och roligt förslag så man tycker att det är kul att gå till träningen?

Någon som ska hitta på något kul i helgen förresten?
Hör gärna av er (:

Nu ska jag gå och äta, bye!

hemma igår ;D

Hej hej!
Fortfarande inte fixat mitt internet så kan bara skriva i skolan.

Jag var hemma igår, och det var som vanligt underbart att få träffa älskling <3 Synd att han fick jobb precis när bonde söker fru och efterlyst va bara :P haha. Men bara för det fick jag kakor av en skånsk gubbe, väldigt snällt tycker jag. Synd bara att jag inte äter godis och kakor på veckodagarna längre, så får ta det helgen ;D Och det är ju redan fredag imorn ! :D HEM IGEN!! <3

Jaja men nu är min rast slut här så får göra ngt vettigt. Ha d fint

helgen

Hej!
Har inte skrivit nu på några dagar. För i helgen blev det inte så mkt dator. Var med Johan på jobb hela lördagen. annars hade jag aldrig hunnit träffa honom :S

I söndags var det farsdag. Började med att vi åkte hem till Johans pappa och fika lite, men Johan fick jobb nästan direkt så hann inte vara där så länge =/ Efter jobbet åkte vi hem till mig och åt med hela familjen, jättegott :) Sen skulle vi iväg på kalas också för Johans kusin och faster som fyllt och fyllde år. Sen var det dax för jobb igen. Trafikolycka i Nol där en buss och personbil hade krockat :S När vi var hemma på natten var det dax att sova. Vaknade på måndag morgon och fick ångest, fan skolan igen =/ Men fanns som vanligt inte så mkt att göra utan bara att åka tillbaka hit.

Idag är det tisdag och jag ska snart vara med på ngt möte med skolverket som våran rektor frågade om jag kunde tänka mig att vara med på. Efter mötet är det matteprov. Hoppas verkligen att det går bra. Känns faktiskt helt okej med matten nu. Men jag och prov går inte riktigt ihop och det brukar gå åt helvete på matteprov..

hej då :) Ha det bra

hej igen (:

Hej !
Är hemma nu, så skönt :) Men mindre kul är det att jag inte är med Johan nu =/ Han hämtade mig förut men ville sen åka till sin kusin. Jag kunde ju följt med men känner mig verkligen så seg idag och hade knappt ätit någon lunch och innan det bara frukost innan 7 imorses, så kände att jag ville ha mat. Så Johan körde mig till sjuntorp och åkte direkt. Nu hoppas jag att han kommer snart jag behöver några pussar och kramar nu känner jag <3

Oj klockan är snart 8, idol börjar ju ;) Måste gå ner och kika påre!!
Ha en bra fredag mina vänner, bye (:

Fredag..

Hej :)

Igår var vi på studiebesök i Mölndal på Mary Kay. Jag tyckte det var jätteintressant, kul och verkade bra. Jättebra produkter också :) Dock var det inte många i klassen som delade åsikt med mig och tyckte väl att det var för bra för att vara sant. Hon som berättade om företaget tyckte det var världens bästa jobb och det fanns inget direkt negativt med det. Men vem skulle stå och prata om allt negatvit om sitt jobb när man vill locka dit fler folk?
Jag skulle iaf kunna tänka mig att börja jobba med det lite grann. Skönt att man får lägga upp sina arbetstider hur man vill. Och man väljer själv hur mycket man vill tjäna i månaden, ju mer man säljer desto mer pengar såklart :)
Men nog om Mary Kay :)

Idag är det fredag, har precis haft mattelektion. Så jävla tråkigt.. Prov nästa tisdag, får väl se hur det går, önska mig lycka till! :)
Ska snart ha svenskalektion.. Vi ska analysera en låt. Jag har valt "Du är allt jag nånsin önskat" jag tycker den är så fin :)

Längtar till ikväll då jag får åka hem till min älskling igen <3       

Nu kom Marie, våran lärare, så får börja jobba lite. hej då :)                                     

sjukhus :S

Hej kära blogg :P
Detta inlägget kan bli långt eftersom jag nu ska berätta om den HEMSKA gårdagen!!

Dagen började som vanligt, gick till skolan hade lektion, sedan håltimma, plugga lite, och sen var det dax för lunch vid 11 . Jag var så hungrig och det var korvstroganoff, och såklart grönsaker. När jag och Sofia sätter oss ner för att äta tar jag först ngn korvbit och mm vad gott det var, sen till gurkan, och jag vet inte vad jag gör men skrattar väl till eller något och lyckas sätta gurkbiten i halsen :S Den var skuren som en halvmåne. Så hela den i halsen och jag försöker svälja och svälja men det går inte, och jag får bara mer och mer panik. Dricker massor med vatten och fortfarande sitter den kvar. Och sen säger Sofia, men gå och spy upp den då, så jag går raka vägen till toaletten försöker spy upp den jävla gurkbiten, men det går inte :S Det ända som kommer upp är allt vatten jag hade i magen. Fan och mer panik får jag.

Som tur är har vi "husläkarna" mitt emot skolan typ, så jag går dit så fort jag kan. Känner samtidigt hur svårt jag har att andas och hur det sticker i hela bröstet. Jag springer nästan för att det känns som jag är nära på att svimma. Jag vet inte om jag får för lite syre eller om det bara är paniken som gör det.
Men väl framme, kändes som det var längre dit än vad det egentligen är, så springer jag in, tar tag i första bästa sköterska, berättar med gråten i halsen vad som hänt och hon ropar på en läkare och säger, ta hand om henne.

När jag går in till läkaren kollar han ner i halsen på mig, ni vet så dem gör om man har ont i halsen, lyser lite och kollar.
 - Ne jag ser inget säger han, det är klart du har lite ont nu eftersom det suttit något där men det är ingen fara, du kan gå igen.
- Men jag har ju så svårt att andas och det sticker i hela bröstet säger jag.
doktorn - drick Lite vatten
Jag - okej, (och det gick bra) gjorde ont, men det gick ner.
Doktorn - a bara det jag ville se, att du kunde dricka, nu kan du gå.

Så jag gick som han sa därifrån. Men jag mådde fortfarande lika dåligt som när jag gick in där. Skulle det verkligen göra såhär jävla ont?
Jag ringde mamma och grät i full panik och sa att hon skulle komma och hämta mig. Men hon var på jobbet och kunde väl egentligen inte bara åka därifrån om det ändå inte var någon fara med mig. Men jag fortsatte gråta för fullt och sa hur ont det gjorde och hur det bara stack i hela bröstet när jag andades. Så mamma sa till mig att gå tillbaka. Men jag tyckte det var pinsamt. Jag kan väl inte gå tillbaka när jag precis gått därifrån.
Till slut sa mamma att hon skulle prata med hennes kollegor och kolla om hon kunde åka ner och hämta mig, och ringa mig snart igen.

När jag lagt på med mamma kände jag fortfarande hur ont jag hade, jobbigt att andas och hur yr jag var. Så jag bestämde mig ändå för att jag MÅSTE gå tillbaka.  Så jag går in, den här gången tar jag en nummerlapp. Som tur var gick det ganska fort tills det var min tur. Och när jag får komma in och berätta för hon i receptionen vad som hänt tar hon med mig direkt och säger bestämt att en läkare måste kolla på mig igen!!  

Så jag får gå in på ett rum direkt och läkaren kommer. Han ber mig ta av mig tröjan först så han kan kolla hjärta och lungor. Sedan kollar han också ner i halsen på mig, men ser ingenting. Men berättar att den här biten jag satt i halsen kan ha hamnat längre ner, och har man otur kan den åka ner i lungorna så dem måste beställa en ambulans direkt och köra mig till sahlgrenska sjukhus.
Då började jag gråta lite igen, för såklart blir man nervös. och samtidigt har man så jävla ont.

Medans vi väntar på ambulansen ska sköterskorna sätta en nål i armen på mig =/ FY FAN, jag som hatar nålar och allt det. Jag brukar alltid få ha bedövning en stund innan så det inte gör lika ont, men den här gången kunde vi inte vänta. Så dem börjar med att sticka i höger arm, och när nålen väl sitter i säger dem att den inte fungerar så dem måste sticka igen. USCH!! men vad ska man göra. Så dem sticker mig i vänster arm och där fungerar det. Men måste säga att det ändå gick förvånansvärt bra att sticka mot vad det brukar. Men det kan ju bero på att jag hade mer ont i halsen är vad sticker i armen gjorde.
Dem kollade även syresättning, och det var bra :)

Efter en stund kommer ambulansen. 2 ganska unga killar hämtar mig. Hur avslappnade som helst och går runt och skämtar om saker, så det gör ju att en själv blir mer lugn. När vi satt oss i ambulansen och åkt en bit börjar den ena sjunga till radion, och jag försöker ju att hålla mig för skratt så gott det går, för när jag skrattade stack det till ännu mer i bröstet.
Även i ambulansen kollar dem syret, fortfarande bra.

När vi är framme på sahlgrenska får jag först vänta lite, sedan är det en annan kille som kör vidare mig till öron, näsa, hals mottagningen. Där får jag vänta en stund igen, men kommer efter en stund in till en läkare. När jag satt mig där kommer även mamma som åkt ner så fort hon kunde till mig <3 .

Inne hos läkaren frågar hon igen, precis som alla jag träffade vad som hade hänt, hur jag mådde osv.. Hon berättar att hon ska köra ner en slang med en kamera på genom näsan ner i halsen. Så det gjorde hon, och det var ju mindre skönt ska jag tala om. Men även hon säger att hon inte ser något =/. Men det kan vara för att gurkbiten lagt sig längst med kanten och inte syns så bra, eller för att den åkt ner i ena lungan. Så det dem behöver göra nu är en lungrönken. Och hittar dem ingenting, (vilken är ganska säkert att dem inte gör, eftersom rönken bara visar hårda saker och en gurka är ändå ganska mjuk.) så måste dem söva mig och gå ner med en kamera i lungorna.

Efter detta ringer jag även Johan. Har inte vågat göra det tidigare eftersom jag inte ville oroa honom. 

Sen blir jag körd till en avdelning. Barnavdelningen eftersom jag fortfarande är under 18 år ;) . Där får jag vänta på att jag ska få bli rönkad. Pratar även här med älskling i telefon <3 och han vill komma ner till mig, men vi vet inte om det är någon idé om jag ändå snart får åka hem. Man vet ju aldrig hur lång tid det kan ta. Kan ta 1 eller det kan ta 5 timmar, så svårt att veta =/ Men jag bad honom ändå vänta lite tills jag hade röntkats.
Och här på avdelningen satte dem även dropp på mig, och när dem skulle sätta i den nålen som dem satt i på hursläkarna ser dem att den inte sitter rätt, så hon får ta ut den och sticka igen =/ Men denna gången var det inge lika bråttom, så jag får iaf ha bedövning en liten stund. Sen kommer hon in och sticker mig, först i vänster hand, går inte, sen i höger arm, går inte igen, men hon försöker en gång till, till slut går det. Och sen tar hon även ett blodprov i fingret. usch för så många stick på samma dag :S


mitt fina rum:P


..

Till slut fick jag tid till rönken, och då var klockan 5 typ.
När det var klart fick jag vänta tills någon kom och körde upp mig till avdelningen igen.
Jag frågade även när jag skulle få reda på resultat av rönken, och det kunde ta väldigt lång tid sa dem, beror på när läkaren har tid att kolla på bilderna.

När allt detta vad klart var klockan vid halv 6 - 6. Och Jag pratade med min underbara älskling igen. Men fick reda på att besökstiden var fram till 7, och efter det får 1 vara där, eftersom det är barnavdelning. Men eftersom mamma redan var där skulle det bli lite dumt.

Efter ett tag så kom en sköterska in och sa, du ska sövas, dem såg inget på rönken och vill därför undersöka bättre. Jag skulle skynda mig nu när det fanns plats nere i operationsrummet. Men jag sa att jag bara ville åka hem!! Jag hade ju sett fram emot att jag kunde åka hem igår efter skolan eftersom jag idag skulle haft sovmorgon i skolan, och nu när inte Johan fick komma så tänkte jag skita i det här! För jag ville ju så gärna träffa honom. Ända dagen på veckan innan fredag jag kan göra det =/
Sköterska var förvånad och sa att hon skulle hämta läkaren. När hon kom och berätta om riskerna om det fanns något i lungorna så kände jag att det kanske var bäst att undersöka ändå.
Men jag gjorde det på ett vilkor, att jag skulle få åka hem samma kväll, för egentligen ville dem att jag skulle sova där en natt. Och det gick bra, så jag gjorde mig redo för att sövas och undersökas.

Vi åkte in i operationsrummet. Mamma var mer nervös än mig.
- Är du rädd Ida, detta kommer gå bra, var inte orolig.
- NEJ mamma, det är lugnt :P
Och sen satte de igång. Massor med folk var inne i rummet, 2 sjuksköterskor, 2 narkosläkare, 1 läkare. och mamma :)
Fick först det där äckliga man får innan man ska sövas som gör att man blir lite stel och yr och jävligt trött =/
Det tog en stund med sömnmedlet eftersom dem fick gå och blanda nytt.
När dem väl kom fick jag en spruta, god natt sa dem , m sa jag och somnade på några sekunder.

Jag drömde massa konstiga saker under tiden jag var sövd vet jag. Mins inte vad nu, eller typ att ngn drog mig i håret. Aja skit samma, men det första jag sa typ, eller det första jag någorlunda mins efter jag vaknat var: Har jag pratat i sömnen?
Sen så sa jag bara, jag vill åka hem till Johan nu, och jag ska hem nu!! och tjatade som aldrig förr.
Du ska ingenstans än sa dem och mamma gav mig en spegel för att visa hur mina ögon såg ut.
JA JAG ÄR JÄTTEPIGG NU ÅKER VI, och sen somande jag nästan igen:P haha

Efter en stund blev jag körd till avdelningen igen,ringde Johan och var rätt borta.
Sen fick jag 2 smörgåsar. Fan vad gött. Jag hade ju inte ätit sen frukost 06:45 på morgonen. Och nu var klockan typ 9. Mamma hade ju fått mat där också, och jag blev ju inte alls mer hungrig när jag såg henen äta :P.
Efter jag ätit behöve jag bara kissa och sen åka hem. Man var tydligen tvungen att göra det innan man fick åka. Så jag drack en jäkla massa vatten. Eller ja fick i mig en hel del på dem 2 mackor jag åt också eftersom jag var tvungen att ta en klunk varje gång jag svalde. Ja glömde säga att jag hade väldigt ont i halsen efteråt eftersom dem vart där nere och pillat. Hostade även lite grann.


mamma sitter och äter :P

Men till slut fick vi åka hem, klockan var nästan 11, så jag var hemma vid 12.
Johan var fortfarande vaken. Och gud vad underbart det var att vara hemma!! <3

Nu är det en ny dag, och ska väl inte skriva så mkt, undra om ngn orkat läsa allt?
Vi hörs, take care, och låt maten tysta mun;)

håltimma suger:S

Hej!
Sitter i skolan, har haft svenska lektion nu och har 4 timmars håltimma fram till halv 2 nu =/ så jävla segt. Men ska plugga lite matte och gå till apoteket. Ska gå och ta reda på ifall vi har sovmorgon imorn också, för imorn ska A-klassen och 3orna till Mary Kay på studiebesök, vilket vi ska på torsdag. och hela dagen imorn har vi bara stylist lektioner, och vi tror att våra lärare ska åka med dem andra klasserna till studiebesöket. HOPPAS! Vill verkligen hem, gör inget annat än att tänka på hur mkt jag vill hem!!

Nu vill Sofia gå och räkna matte, får se om jag slänger in ett inlägg senare också, måste fixa mitt mobila bredband som krånglar bara. Men om jag kommer hem kanske jag skriver ändå.. eller kanske inte, för då blir det nog bara massa mys med älskling :D <3

Men ha dé, hej (:

helgen :)

Hallå!

Nu har jag inte skrivit på hela helgen, har vart fullt upp :P

I lördags var det ju Halloweenfest ;) Jättekul, och alla som kom hade klätt ut sig :D Bilder finns ju på min bilddagbok.
Jocke kom med mat till mig och Johan först i lördags, jättegott var det :) Sen fick vi skynda oss som fan hem till mig och sminka mig, Johan och Alexandra, och fixa hår och kläder och allt, så blev lite stressigt där i slutet men vi hann precis i tid :D

Dagen efter var mindre rolig som vanligt. Jag var mega bakfull som jag ALLTID blir! Förstår inte att vissa inte blir bakfulla alls :S jaja.. Så jag fick inte i mig så mkt mat, försökte med maten Jocke hade tagit med sig dagen innan, men nej!
.. och jag mådde fortfarande illa i morses, härligt (Y) Och blev ju mer illamående när jag insåg att jag skulle åka till skolan igen =/ Blev ett par tårar när jag skulle säga hej då till älskling, alltid lika jobbigt :(

Jag och älskling har ju 5 månaders dag idag också <3
Och fortfarande älskar jag dig bara mer och mer för varje dag som går !
Du är bäst i hela världen och jag kommer vara din föralltid.


RSS 2.0