Modellering

Hello!
Nu har jag varit jättedålig på ett tag att skriva inlägg, och speciellt om smink :S Ska försöka skärpa mig så fort mitt internet funkar i kungsbacka igen. Får inte ordning på det och nu under helgen har det varit fullt upp med annat.

Men idag tänkte jag att jag skulle berätta vad Modillering är för de som inte vet det :) Ska även gå in på vad shading, highlighting och dustning är.

Ja när man modillerar så betyder det att man ändra från basen, alltså ända från att man tar foundation lägger den så som man vill framhäva ansiktet. Jag skriver ner några punkter om varför just modellering är bra och när det är bra att använda.

- Vi tar fram ansiktsdrag.
- Vi fördjupar och framhäver
- Ändrar ansiktsform
Och detta är bra vid
- Fotografering
- Scensmink
- Dragmakeup
- Eller helt enkelt bara när du känner för att framhäva eller ta bort olika saker i ditt ansikte.

Vi säger att jag ska jobba på ett hjärtformat ansikte. Tar det som exempel eftersom jag sminkade Matilda häromdagen och har lite bilder på det. Dock bara tagna med mobilkameran vilket inte ger så bra bilder, hur som helst..
Man börjar ALLTID med att tänka, vad är det jag vill framhäva och vad är det jag vill ta bort?

- Ett hjärtformat ansikte liknar ett ovalt ansikte men hakan smalnar av till en tydlig spets.
- Ansiktet är bredast vid kindbenen och eller pannan, och smalast vid käkbenen.

Då är det rätt självklart att det är pannan vi vill förminska. Kindbenen kanske vi vill framhäva? För hur snyggt är det inte med framhävda kindben? Och hakan kanske vi vill förminska lite också.

Glöm inte att man alltid oavsätt ansiktsform kan komma på andra saker att förminska eller framhäva. Man kan
t ex ha ett hjärtformat ansikte och en stor näsa, då kanske vi vill förminska den lite.

I Matildas fall har vi tillsammans kommit fram till hur vi ska få hennes ansikte att träda fram på bästa sätt. Hon ville förutom att förminska pannan, framhäva kinben, förminska näsan och hakan även framhäva käkbenen mer.

Vi börjar från basen.
- Använd en foundation i din vanliga hudton och en som är två, tre toner ljusare.
Vi börjar med att lägga den ljusa foundationen i alla partier som du framhäva.
I detta fall över kindbenet, en bit under kindbenet och på näsryggen (var försiktig med att du inte lägger för brett på näsan då detta istället kan ge motsatt effekt och istället förstora näsan).

Sedan fortsätter vi med den foundation som är i din egen hudton.
- Lägg den i resten av ansiktet. Var försiktig så du inte lägger ett lager på den tidigare lagda ljusa foundation, då detta inte ger ett bra resultat.

* När vi lagt foundation gör vi som vi alltid gör och pudrar för att binda fettet och få bort det glansiga.
Men istället för ett puder använder vi precis som med foundationen två stycken. Ett ljust och ett mörkt. Men kom ihåg att aldrig ha ett puder som är mörkare än din foundation då detta får det att se fläckigt ut.

Efter det ska vi lägga highlight, dusting och shading.

Highlight - Lägg det på alla områden som du vill framhäva, alltså där du tidigare lagt den ljusa foundationen. Inte svårt alls.
Färg: En Highlight lägger du med en vit färg, eller bara någon annan ljusfärg. Är du mörkhyan kan du även lägga lite gult istället. Ska du på fest är det alltid snyggt med en skimmerhighlight.
Teknik: Detta är väldigt lätt. Tänk dig att du lägger som en vanlig rouge fast högre upp över kindbenet och under ögat, eller vart du nu vill ha highlighten.

Shading - Lägg det i alla befintliga skuggor, alltså i alla skuggor som vi har naturligt. T ex. Under kindbenet, på sidan av näsan, Under käkbenet osv.. Detta för att markera och få fram t ex kindbenen bättre.
Färg: En shadingfärg är gråbrun. Även här kan du välja en lite mer skimrande färg. Du gör som du vill, exprimentera och se vad du tycker är snyggast.
Teknik: När jag lägger en shading brukar jag först känna vart kinbenet sitter. Börja sedan bakifrån och tryck penseln under kindbenet och börja sedan jobba färgen framåt och uppåt lite grann. Sluta vid den knölen du känner längst fram på kindbenet. Akta så du inte kommer för långt ner då detta kan bli en för manlig shading och får dig att se väldigt manlig ut. Är du kille så lägger du alltså shadingen lite längre ner.

Dusting - Lägg det i alla neutrala partier. Överallt där det inte finns en egen skugga, alltså på "platta ställen" som, haka, panna, tinningar osv.. Detta för att förminska de partier i ansiktet du vill.
Färg: En rödbrun färg, går bra med solpuder.
Teknik: Samma här, använd en pensel som du tycker är lagon stor för de partier du vill förminska och jobba med en lätt hand. Var försiktig så du inte tar för mycket då detta lätt kan se fläckigt ut.

När du är klar med detta lägger du på rouge som vanligt. Börja bakifrån och jobba framåt och uppåt ända fram på kindäpplet :)
Och sen även övrigt smink vad man nu vill ha. Jag har fyllt i ögonbryn, och lagt lite mascara och läppglans.


Fina Matilda färdigsminkad ;D


Från sidan.
Fråga gärna om det är något ni undrar över :)
T ex. hur just du ska göra om du har en viss ansiktsform.

Ha det så bra och hoppas att ni lärde er något.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0