Hårinpackning

Hej!
Sitter i skolan. Håller på att förbereda för att göra en egen hårinpackning. Tänkte att jag skulle lägga ut receptet och så här så att ni också kan prova. Själv ska jag göra det idag, får se hur det blir :)

Inpackning för torrt hår



  • 2 msk olivolja

  • 1/2 avokado

  • 1 msk majonnäs


Värm olivoljan så att den blir ljummen och blanda med resten av ingredienserna. Massera in blandningen i handdukstorkat hår och täck med en plastpåse och en handduk. Låt verka i tjugo minuter, tvätta sedan ur blandningen med ditt vanliga schampo.

Hårinpackning mot torrt hår

Eftersom det är vanligt att vi varje gång vi duschar använder schampo som torkar ut både hår och hårbotten så är det väldigt bra att göra en hårinpackning ibland. Anledningen till att vi har torrt hår är brist på oljor, därför är det bra att göra en inpackning med bra oljor.

Olivolja är en väldigt bra olja eftersom denna verkar antiinflammatorisk och kan lindra irritation i din hårbotten. Den är även mjukgörande och återfuktande, vilket är bra för både hår och hårbotten

Avokado är en väldigt fet frukt som hjälper till att ta bort fett och smuts från ditt hår. Håret blir glansigt och mjukt samtidigt som det även är bra för hårbotten. Avokado fungerar bäst i torrt hår eftersom det är en så fet frukt.

Majonnäs kan förstås tillagas på flera olika sätt. Men grundreceptet till majonnäs är ägg, citronsaft, vatten, creme fraiche, olja och salt. Majonnäs i håret gör så att håret blir väldigt lent och glansigt.

Tillsammans blir dessa produkter en bra hårinpackning. Håret blir rent, fräscht, mjukt, glansigt och väldigt vackert. Allt vi behöver.

Etiketten som ska sitta på burken :)

va och köpte en burk förut, eller ja hittade ingen direkt så köpte en burk med barnmat som jag bara ska tömma, sen är den ju perfekt att använda (:

Behöver inte vara så dyrt att ta hand om sitt hår. Finns en massa tips på egna hårinpackningar om man bara googlar. Detta är alltså till torrt hår, har du fett hår ska du inte använda avokado t ex. Som sagt googla, finns massor med bra tips :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0